II. ročník
MEDZINÁRODNÉHO TURNAJA SENIOROV
"GRAND PRIX SLOVAKIA 2008"
DUBNICA nad VÁHOM, 13. a 14. septembra 2008

V dňoch 13. a 14. septembra 2008 sa za účasti 28 boxerov z piatich krajín (Bosna a Hercegovina, Česká republika, Maďarsko, Rakúsko, Slovenská republika) uskutočnil v Mestskej športovej hale v Dubnici nad Váhom II. ročník medzinárodného turnaja seniorov v boxe pod názvom "GRAD PRIX SLOVAKIA 2008". Turnaj vyhralo družstvo Slovenskej republiky s 37 bodmi (I.-5, II.-3, III.-3), pred Českou republikou s 12 bodmi (I.-1, II.-2, III.-1) a Maďarskom s 8 bodmi (I.-1, II.-1, III.-0). Za najtechnickejšieho boxera GRAND PRIX SLOVAKIA 2008 bol jury vyhlásený maďarský boxer do 75 kg HARCSA Norbert. Turnaj mal slušnú športovú a spoločenskú úroveň.

Reprezentáciu na turnaji viedol vedúci výpravy a súčasne riaditeľ turnaja Ing. Jaroslav ŠLESAR z Dubnice nad Váhom. Tréneri Ing. Tibor HLAVAČKA (Nitra) a Dušan BUČKO (Dubnica nad Váhom) mali k dispozícii borcov: 54 kg Miroslav KOVÁCS (BC Dubnica nad Váhom), Martin PARLAGI (ŠKB Vranov nad Topľou), do 57 kg Rudolf DYDI (Dubnica nad Váhom), Martin LABUDA (BC Globál Východ Vranov nad Topľou), 60 kg Mário ZÁBOJNÍK, Marek GÁBRIŠ (obaja BC Dubnica nad Váhom), 64 kg Ladislav TAKÁCS (BC Galanta), 69 kg Ľudovít KONEČNÝ (BC Lokomotíva Košice), 75 kg Nikolas HOÁNG (BC Považan Nové Mesto nad Váhom), Marcel TRANG (BC Dubnica nad Váhom), 81 kg Ján ONDA (BC Agent 007 Slovenské Nové Mesto), 81+ kg Dominik MILKO (BC Slovakia Bratislava). Lekársku starostlivosť mal na starosti MUDr. Martin STRATENÝ (Trenčín).

Hlavným rozhodcom turnaja bol Ing. Tibor HORNIG (AIBA, Komárno), v ringu a na bodoch sa striedali: Ing. Miroslav JAKUBÍK (AIBA, Bratislava), Milan STRNAD (AIBA, Dubnica nad Váhom), Michal HRABOVSKÝ (I. trieda, Komárno) a OROSZ József (I. trieda, Maďarsko). Činnosť Športovo-technickej komisie zabezpečoval jej predseda Mgr. Milan MARKO, Obsluhu počítačového systému mal pod paľcom člen ŠTK SABA Karol OREL.

Pri slávnostnom nástupe zúčastnených  borcov bol pri príležitosti životného jubilea 80 rokov odmenený olympijský víťaz z roku 1952 v Helsinkách Janko ZACHARA. K jeho sviatku mu oficiálne zablahoželali: podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Ing. Milan HORT, prezident BC Dubnica nad Váhom a viceprimátor mesta Dubnica nad Váhom Jaroslav ŠLESAR, Generálny sekretár Slovenskej asociácie boxerov amatérov Ing. Tibor HORNIG, tréner Dušan BUČKO a po skončení ceremoniálu aj ďalší funkcionári a fanúškovia boxu.
Okrem Janka ZACHARU si životné jubileum 75 rokov v týchto d
ňoch pripomenul aj dlhoročný tréner Dubnice nad Váhom Ernest PAVLOVIČ. Aj menovanému zástupcivia dubnického boxu, priatelia a známy zablahoželali.

Aj touto cestou by sme chceli obom jubilantom popriať v ďalšom živote veľa zdravia, šťastia lásky, pohody a spokojnosti v kruhu najbližších a celej boxerskej rodiny.
K životnému jubileu olympijskému víťazovi Jankovi ZACHAROVI blahoželá Ing. Jaroslav ŠLESAR


VÝSLEDKY ZÁPASOV PRVÉHO DŇA
13. septembra 2008

V prvom semifinálovom zápase turnaja sa stretli boxeri hmotnosti do 54 kg Miroslav KOVÁCS zo Slovenska (červený) a Manuel STEFFAN z Rakúska
Tvrdý bol súboj v hmotnosti do 64 kg medzi Lukášom GORECKÝM z Českej republiky (červený) a Ladislavom TAKÁČOM zo Slovenska


VÝSLEDKY ZÁPASOV DRUHÉHO DŇA
14. septembra 2008

V najlepšom zápase turnaja zvíťazil v hmotnosti do 75 kg HARCSA Norbert z Maďarska nad Oliverom OBRADOVICOM z Rakúska
V hmotnosti do 81 kg urputný boj o prvenstvo zviedol slovenský reprezentant Ján ONDA (červený) so skúseným reprezentantom Rakúska Gzim TAHIRIM

KONEČNÉ PORADIE ŠTÁTOV

NAJTECHNICKEJŠÍ BOXER
"GRAND PRIX SLOVAKIA 2008"

HARCSA Norbert (HUN)
75 kg
Stupeň víťazov najťažšiej hmotnosti, zľava: Dominik MILKO (SVK), víťaz Štefan SLÍŽ (CZE) a Soner ÓZCAN
(AUIT). Odovzdával Mgr. Milan MARKO
FOTO:
Mgr. Marián DAMBORÁK
Mgr. Milan MARKO
TEXT:
Mgr. Milan MARKO
Pablo Software Solutions