II. SLOVENSKÁ DORASTENECKÁ LIGA 2008
Oblasť ZÁPAD, 7. kolo
DUNAJSKÁ LUŽNÁ, 13. decembra 2008

Dňa 13. decembra 2008 sa za účasti 51 boxerov (mladší žiaci - 12, starší žiaci - 15, mladší dorast - 14, starší dorast - 10) z 11 oddielov (BC Slovakia Brarislava, ŠKP Bratislava, BC Linka Box-SK Dunajská Lužná, BC BC Galanta, KO BC Galanta, Box Team Lučenec, BC RTJ Malacky, OBK Tomášikovo, BC Trnava, BC KN Zlatná na Ostrove, BC Žitný ostrov Zlaté Klasy) uskutočnilo v telocvični Základnej školy v Dunajskej Lužnej 7. kolo II. Slovenskej dorasteneckej ligy, ročník 2008 - oblasť Západ. Siedme kolo tejto súťaže vyhral oddiel BC Galanta so 48  bodmi, pred KO BC Galanta s 41 bodmi a BC Slovakia Bratislava s 34 bodmi. Po siedmych kolách (defacto po šiestich, nakoľko 6. kolo sa pre VZ SABA nekonalo) je na čele BC Galanta so ziskom 380 bodov, pred KO BC Galanta so 192 bodmi a OBK Tomášikovoso 137 bodmi.  Podujatie malo dobrú športovú a spoločenskú úroveň.

Nad vážením a regulárnosťou výsledkov dohliadal hlavný rozhodca Jaroslav JAKUBÍK z Bratislavy. Na bodoch a v ringu sa striedali rozhodcovia: Jaroslav JAKUBÍK (AIBA, Bratislava), Ing. Zoltán BÉNYI (EABA, Kameničné), Todor Ivanov SOMOV (II. trieda, Bratislava). Činnosť Športovo-technickej komisie vykonával Ivan ZELENÁK (Galanta). Zdravotnícke zabezpečenie mal na starosti MUDr. Igor KÁNTOR (Galanta).

Posledné tohoročné kolo skupiny Západ II. SDL, prebehlo dňa 13. decembra 2008 v Dunajskej Lužnej. Dejiskom boli už po tretíkrát priestory tamojšej Základnej školy, v ktorých organizačný štáb LINKA BOXU, na čele s riaditeľom súťaže Aloisom Linkom, pripravil výborné prostredie. Domácich funkcionárov, posilnili Galanťania a to Juraj Stern, člen VV SABA, ktorý spolu s Ivanom Zelenákom, Mgr. Pavlom Hosnedlom a MUDr. Igorom Kántorom vhodne doplnili domácich nadšencov a vytvorili spolu úderný tím, ktorý súťaž zvládol bez zaváhania.

Hlavný rozhodca Jaroslav Jakubík, vedno s Ivanom Zelenákom zaprezentovali spolu 51 boxerov z 11 oddielov SABA. Veľa a či málo? Na štarte chýbali boxeri BAŠTY ZRMS, ŠKB Spartak a BC Dunaj Rom Komárno, BC Stavbár Nitra, Dubničania i Novomešťania, na druhej strane dlhú cestu do Lužnej merali boxeri BT Lučenec. Najpočetnejšími výpravami sa prezentovali BC Galanta, KO BOX Galanta a BOX KLUB BC Trnava, čo sa napokon prejavilo aj vo výsledkovom postavení oddielov tabuľky 7. kola, keď prvý BC Galanta získal 48 bodov, druhý KO BOX Galanta 41, tretí BC SLOVAKIA Bratislava 34, štvrtá BC Trnava 33,  piaty OBK Tomášikovo 23 a šiesty BC KN ZnO 17 bodov.

V ringu bolo vidno známe, ale aj úplne nové tváre. Do štvorca povrazov vstúpilo 23 dvojíc, ktorých súboje, s výnimkou úvodného, skončili vospolok na body. Zhruba stovka divákov, medzi ktorými bolo vidno aj starostu obce Ing. Ladislava Cingela, videla v priebehu popoludnia niekoľko vynikajúcich duelov, medzi ktoré patrili Patrik Kovács (KO GAL) vs Mikuláš Ferdinand (OBKT), Adam Buček (BC TT) vs Lukáš Lancz (KO GAL), Jaro Pollák (BCS BA) vs Tomáš Šimek (BC GAL) a vari najlepší zo všetkých Richard Šipoš (OBKT) vs Tomáš Zőld (BT LC). Niektorí z favoritov sa potrápili (Krisztián Lakatoš, Patrik Rajcsányi), v súboji ostrieľaných harcovníkov, sa Róbert Janko (BCS BA) proti Dávidovi Klímovi (RTJ MA) predstavil v nezvyklej role útočníka, iní príjemne prekvapili. Medzi nich by som jednoznačne zaradil Adama Bučeka (BC TT), Lukáša Lancza (KO GAL/, Denisa Benčiča (BCS BA), Nikolasa Csonku (KN ZnO), Tomáša Psotku (BC GA), Waltera Mészároša (BCS BA) a Jozefa Miku (BT LC).

Rozhodcovia sa zišli v skromnom počte (3), bodovali aj ringoví a rozhodoval aj hlavný, ktorý jednoznačne chýbal za stolom jury. Napriek tomu výsledky na lístkoch (bodovalo sa klasicky), boli vcelku OK a aj ringoví svoje posty zvládali k spokojnosti všetkých. Objektívne trio, pod vedením Jaroslava Jakubíka, doplnili Ing. Zoltán Bényi a Todor Somov.

Súťaž II. SDL, má svoje opodstatnené miesto v štruktúre súťaží SABA. V ringu sa predstavilo spolu 13 boxerov, ktorí na svojom konte mali menej než 3 stretnutia a ktorí výkonnostne patria jednoznačne do tejto základnej súťaže a nie do už nadstavbovej I. SDL.
Začiatočníci musia dostávať priestor a zbierať skúsenosti tam, kde ich v súbojoch s primeranými
Nasadzovanie jednotlivých borcov do dvojíc za prítomnosti trénerov uskutočnil zástupca ŠTK Ivan ZELENÁK
Rozhodca Todor SOMOV dvíha ruku na znak víťazstva Denisovi BENKOVSKÉMU z BC Linka Box-Sk Dunajská Lužná vo váhe do 32 kg po víťazstve nad Marcelom OLÁHOM z BC Galanta
súpermi aj získajú. Počas šiestich kôl tejto skupiny, dostalo v roku 2008  príležitosť boxovať 320 boxerov, z dvadsiatich oddielov SABA a aj tieto príležitosti, okrem iných faktorov,  prispeli k zvýšeniu úrovne slovenského mládežníckeho boxu.

VÝSLEDKY ZÁPASOV
13. decembra 2008

PORADIE ODDIELOV
na 7. kole v Dunajskej Lužnej
Rozhodca Ing. Zoltán BÉNYI dvíha ruku na znak víťazstva Šimonovi LEPEŇOVI z KO BC Galanta v hmotnosti do 42 kg po víťazstve nad Patrikom LAKATOSOM z Tomášikova

ZÁVEREČNÉ PORADIE ODDIELOV
po odboxovaných šiestich kolách
Rozhodca Todor SOMOV zdvihnutím ruky označil ako víťaza hmotnosti do 60 kg starších žiakov Patrika KOVÁCSA z KO BC Galanta po víťazstve nad Mikulášom FERDINANDOM z OBK Tomášikovo
Rozhodca Todor SOMOV z Bratislavy označil zdvihnutím ruky ako víťaza hmotnosti do 63 kg mladšieho dorastu Richarda SIPOSA z OBK Tomášikovo, ktorý v najkrajšom zápase dňa zvíťazil nad Tomášom ZŐLDOM z Box Team Lučenec
FOTO:
Alois LINKA
TEXT:
Ivan ZELENÁK
Pablo Software Solutions