II. SLOVENSKÁ DORASTENECKÁ LIGA
ročník 2009, 2. kolo
DUBNICA nad VÁHOM, 7. februára 2009

Dňa 7. februára 2009 sa za účasti 88 boxerov (7 - mladší žiaci, 21 - starší žiaci, 33 - mladší dorast, 22 - starší dorast, 3 - seniori, 2 - ženy) z 13 oddielov (BC Slovakia Bratislava, BC Linka Box-SK Dunajská Lužná, BC Dubnica nad Váhom, BC Galanta, KO BC Galanta, BC Dunaj Rom Komárno, Box Team Lučenec, BC RTJ Malacky, BC Považan Nové Mesto nad Váhom, Box-Thajbox-Club Nové Zámky, OBK Tomášikovo, BC Trnava, Box Sport Žilina) uskutočnilo v tréningových priestoroch Mestskej športovej haly v Dubnici nad Váhom 2. kolo, II. Slovenskej dorasteneckej ligy - oblasť Západ. Najlepšie si na tomto kole počínali boxeri OBK Tomášikovo, ktorí vyhrali so 71 bodmi, pred BC Galanta, ktorá získala 66 bodov a KO BC Galanta s 57 bodmi. Po dvoch turnajoch je na čele BC Galanta so ziskom 120 bodov, pred OBK Tomášikovo so 109 bodmi a KO BC Galanta, ktoré získalo 95 bodov. Podujatie malo slušnú športovú a spoločenskú úroveň.

Nad vážením a regulárnosťou výsledkov dohliadal hlavný rozhodca Milan STRNAD z Dubnice nad Váhom, ktorý okrem tejto funkcie vykonával aj funkciu bodového rozhodcu. Na bodoch a v ringu sa ďalej striedali rozhodcovia: Branislav MITOŠINKA (EABA, Nová Dubnica), Richard JAKUBÍK (I. trieda, Bratislava) a Todor SOMOV (II. trieda, Bratislava). Činnosť Športovo-technickej komisie zabezpečoval jej predseda Mgr. Milan MARKO (Bratislava). Zdravotnícke zabezpečenie mal na starosti MUDr. Martin STRATENÝ (Dubnica nad Váhom).

Dňa 7. februára 2009, prebehlo v Dubnici nad Váhom, 2. kolo II. SDL - oblasť ZÁPAD, za rekordnej účasti 88 boxerov, z 13 oddielov SABA. Dejiskom bol ring špeciálnej telocvične v športovej hale.

Nezúčastnili sa BC BAŠTA Komárno, ŠKB Spartak Komárno, BC KN Zlatná na Ostrove, ŠKP Bratislava, BC Stavbár Nitra, BC Žitný ostrov Zlaté Klasy, BC M-U Trnava, CBŠ Trnava a BC ROMIÁDA, na druhej strane dlhú cestu merali boxeri Dada Zőlda z BT Lučenec, v regionálke sa zapáčilo aj Jacurovcom z BS Žilina a po prvý raz sa tu prezentovala aj dubnická prípravka z Považskej Bystrice.

Povrazy ringu prekročilo 41 dvojíc, keď z pôvodne vyžrebovaných 42, to jeden boxer predčasne vzdal. Medzi uvedenými sa prezentovala aj „dámska jazda“, v ktorej dištancová Timea Bartošová (KO BOX Galanta), vybodovala fighterku Dominiku Mislovičovú (BC RTJ Malacky), hoci remíza by asi lepšie vystihovala to, čo sa dialo v ringu a bola by voči obom dámam korektnejšia.
Kolo bolo tentoraz charakteristicky nováčikovské. Obrovské nasadenie u mladšieho, ale hlavne staršieho dorastu, keď dobre že nelietali triesky, ale česť výnimkám boxersky poslabšie. Nuž ale predsa o tomto sú oblastné súťaže.

Vo vzájomných súbojoch koncertovali trpaslíci Marcel Oláh s Kristiánom Farkašom (obaja BC GALANTA), o chlp ťažší Adam Rigo (BC Galanta) s Angelom Rizovom BC Dunaj Rom Komárno), Michal Takács /BC Galanta) s Kevinom Farkasom (OBK Tomášikovo), Tomáš Šimek BC Galanta) s Jarom Pollákom (BC Slovakia Bratislava) a Richard Šipoš (OBK Tomášikovo) s Tomášom Zőldom (BT Lučenec). Z jednotlivcov treba vyzdvihnúť výkony Jozefa Heráka (BC Galanta), Denisa Benkovského (Linka Box-SK Dunajská Lužná), Viliama Tanka (OBK Tomášikovo), Nikolasa Rizova (BC Dunaj Rom Komárno), Mikuláša Ferdinanda (OBK Tomášikovo), Denisa Benčiča, Jura Polláka (obaja BC Slovakia Bratislava), nasadenie Patrika Kovácsa a Dávida Orbána (KO BOX Galanta), pohľadný box Lukáša Lancza (KO BOX Galanta), dravého Jakuba Kuchára (BC Trnava), výborný súboj Dominika Dolinaja (BC Dubnica n./V.) s Walterom Mészárošom (BC Slovakia Bratislava) a štýlovo zaujímavého Dominika Mihálika (BC Trnava). Zaskveli sa Mário Tran Tiep za RTJ Malacky, Michal Lakatoš (OBK Tomášikovo) a po dlhej odmlke veľmi príjemne prekvapil Ladislav Czanik (OBK Tomášikovo). Reprezentačnému trénerovi mládeže dávam do pozornosti Andreja Vigaša (KO BOX Galanta) v hmotnosti nad 91 kg - (1993).

V hodnotení družstiev sme sa dočkali menšieho prekvapenia, keď z doterajšej tretej pozície zaútočil OBK Tomášikovo a v dubnickom kole sa umiestnil na 1. mieste, pred tradičnými rivalmi BC Galanta a KO BOX Galanta. Tesný odstup si udržiavajú Nové Mesto nad Váhom, Dubnica nad Váhom, BC Slovakia Bratislava a BC Trnava.
Až traja rozhodcovia, pod taktovkou Milana Strnada, to mali ťažké. Maratón, ktorý sa začal vážením o 08:45 hod., sa pre nich skončil okolo 19-tej a aj vari preto až 9 výsledkov 2:1, z celkových 26 na body, čo je takmer 35%.
Súboj mladších dorastencov v hmotnosti do 60 kg medzi Ľubošom KURNICKÝM z BC Považan Nové Mesto n./V. (červený) a Miroslavom ŠINGLIAROM z BT Lučenec
Rozhodca Todor SOMOV dvíha ruku na znak víťazstva Denisovi BENKOVSKÉMU z BC Linka Box-SK Dunajská Lužná po víťazstve nad Františkom ŠKRABÁKOM z Galanty - hmotnosť 35 kg mladší žiaci
Aké dôležité je čítať propozície, sa presvedčilo niekoľko oddielov, rozhodcov, ba dokonca aj funkcionárov SABA, ktorí nepostrehli zmenu časového programu a do miesta konania sa dostavili ako obvykle medzi 10:00 až 11:00 hod. Nadväzujúce chytanie zajaca za chvost, keď už bola odvážená vari polovica štartového poľa, spôsobilo, že boxovať sa začalo namiesto plánovaného poludnia, až o 13:45 hodine. Organizátori, na čele s viceprezidentom SABA a prezidentom BC Dubnica nad Váhom Ing. Jaroslavom Šlesarom, v spolupráci s jury,  tento beh na dlhú trať však zvládli a napokon  zaknihovali rekordnú účasť boxerov v Západnej skupine  II. SDL, za posledné tri roky.

VÝSLEDKY ZÁPASOV
7. februára 2009
Súboj mladších dorastencov do 46 kg Tomáša ŠIMEKA z BC Galanta (červený) a Jaroslava POLLÁKA
z BC Slovakia Bratislava
Pekný, vyrovnaný zápas v ringu predviedli dievčatá v hmotnosti do 57 kg Timea BARTOSOVÁ z KO BC Galanta (červená) a Dominika MISLOVIČOVÁ z BC RTJ Malacky

KONEČNÉ PORADIE
na 2. kole
Súboj Tomáša ZŐLDA z BT Lučenec (modrý dres)
a Richarda SIPOSA z OBK Tomášikovo

KONEČNÉ PORADIE
po dvoch kolách
Rozhodca Branislav MITOŠINKA označil zdvihnutím ruky ako víťaza súboja starších žiakov do 40 kg Adama RIGA z BC Galanta, po víťazstve nad Angelom RIZOVOM z BC Dunaj Rom Komárno
Tréner RTJ Malacky Ján BRANDEJS so svojim zverencom Máriom TRAN TIEPOM
FOTO:
Mgr. Milan MARKO
TEXT:
Ivan ZELENÁK
Pablo Software Solutions