Prípravné stretnutie seniorov
na TOKAJ EXTRALIGU
GALANTA, 15. novembra 2008

PREDLIGOVÁ SKÚŠKA V GALANTE

Mestská športová hala v Galante, bola 15. novembra dejiskom VI. Ročníka Memoriálu Ladislava Porozsnyáka, bývalého vynikajúceho boxera a úspešného trénera, jedného zo zakladateľov organizovaného boxu v meste Galanta.
      Vedenie Boxing clubu Galanta zvolilo tentoraz netradičnú formu športového programu, keď si do štvorca povrazov pozvalo budúceho rivala v TOKAJ EXTRALIGE 2009, družstvo BC STAVBÁR Nitra, víťaza I. ročníka nadnárodnej súťaže BOXING ONE, s jediným cieľom, overiť si svoje možnosti v blížiacom sa ligovom ročníku. Previerka to bola síce náročná, ale osožná.

      Vedúci tréner BC Stavbár Ing. Tibor Hlavačka, priviezol do Galanty  to najlepšie, čo doma má. Hoci neboxoval Tomáš Vaňo a v ringu sa neobjavil ani Rado Šimon, ich substitúti Justín Illéš resp. Mišo Hromek ich plne nahradili. BC Stavbár Nitra, celok budovaný zo tri roky, bol pre Galanťanov prisilným súperom, o čom napokon aj svedčí konečný výsledok v protokole, 4:18.
      V dresoch oboch družstiev bolo vidno rad boxerov z liahní iných oddielov, ale tak tomu bolo vždy a tak je to aj v iných športoch. Galanta si pomohla boxermi z OBK Tomášikovo, BC Trnava a BC M-U Trnava, vo farbách Nitry to boli borci z BC Bašta ZRMS Komárno, BC Slovakia Bratislava a BT Lučenec.

      Súboje vyzdvihli klady, ale odhalili aj nedostatky. Medzi tie prvé patrili na jednej strane skvelá kondícia, bojovnosť  a húževnatosť Nitranov, na druhej síce boxerská pestrosť, ale aj mizerná fyzička Galanťanov, čo platí hlavne o mládežníckych reprezentantoch Máriovi Tavalimu a Ľubošovi Ferdinandovi, ktorí musia pre úspech v seniorskom boxe podstatne  lepšie potrénovať.

       Spomedzi Nitranov vynikol Pavol Hlavačka, ktorý mal byť v sobotu v Liverpoolskom a nie Galantskom ringu, páčili sa Dávid Zőld, Matúš Babiak, Michal Hromek, na druhej strane si absolutórium zaslúžili Ladislav Takács a J. Púchly a diváci si na svoje prišli aj pri súbojoch Jozef Rigo vs.Miro Michalčík a Dominik Milko vs. Patrik Zvolenský, z ktorých ten posledný zdvihol fanúšikov zo sedadiel.

      Do haly zavítalo asi 350 divákov, medzi ktorými sme privítali primátora mesta Ing. Alexandra Mézeša, predsedu komisie mládeže telovýchovy a športu mesta Galanta Jozefa Vígha, generálneho sekretára SABA Ing. Tibora Horniga, členov VV SABA Milana Marka a Dušana Va
ňa, bývalých významných boxerských činovníkov Tibora Romána a Imricha Vígha, v minulosti skvelých boxerov Martina Straszera, Jana Mikulu, Paľa Kovácsa, Lajoša Gyeráka, Laca Karácsonyho, večne usmiateho Laciho Mikuša, sympatizanta a stáleho  podporovateľa galantského boxu Petra Šúryho, ale aj vedúce osobnosti slovenských boxerských klubov Ing. Jaroslava Šlesara z Dubnice nad Váhom, či Jozefa Blažu z Malaciek. Stretnutie pozorne sledovala  aj pani Helena Porozsnyáková, ktorá sa nechala počuť, že v minulosti mal ten ligový box predsa len o niečo lepšiu úroveň a tak Galanťania budú mať čo robiť.

      Stretnutie svoj prípravný charakter nielen naplnilo, ale aj zaujalo divácku obec.  Najbližším programom BC Galanta bude ďalšie prípravné stretnutie, naplánované na 12. december v Dubnici nad Váhom, nuž a potom už zaklope na dvere sezóna 2009, so svojim bohatým programom a otvorenými dverami na boxerských ringoch.
Prípravné stretnutie a zároveň Memoriál Ladislava POROZSNYÁKA otvoril Ivan ZELENÁK príhovorom
Súboj do 51 kg medzi Dávidom ZŐLDOM z BC Stavbár Nitra (červený) a Máriom TAVALIM z BC Galanta

VÝSLEDKY ZÁPASU
BC Stavbár NITRA vs BC GALANTA
18 : 4
Double click to edit
Rozhodca Mgr. René JUST dvíha ruku na znak víťazstva Matúšovi BABIAKOVI z BC Stavbár Nitra po víťazstve
v hmotnosti do 57 kg nad Ľubošom FERDINANDOM
z BC Galanta
Rozhodca Ing. Tibor HORNIK zdvihnutím ruky označil ako víťaza zápasu hmotnosti do 67 kg Ladislava TAKÁCSA
z BC Galanta po víťazstve nad Michalom BABIAKOM
z BC Stavbár Nitra

VÝSLEDKY ĎALŠÍCH PRIATEĽSKÝCH ZÁPASOV
71 kg - Pavol HLAVAČKA - BC Stavbár Nitra
91 kg - Patrik ZVOLENSKÝ - BC Galanta (Trnava)
FOTO:
Mgr. Milan MARKO
TEXT:
Ivan ZELENÁK
Pablo Software Solutions